Istedet for at bruge et konventionelt mixed-bed anlæg, kan en membranafgasser i kombination med EDI producere demineraliseret vand af høj kvalitet uden brug af kemikalier. Dette giver korrosionsfrit spædevand med lav ledningsevne og lavt indhold af kiselsyre.
EDI efter omvendt osmose leverer ultrarent procesvand med lav ledningsevne. Billedet viser EDI anvendt til ultrarent vand hos producent af mikroelektronik. EDI-anlægget er specialtilpasset med farmaceutiske moduler for at opnå et hygiejnisk design.
Purified Water inden for farmaceutiske industrier kræver en vandbehandlingsløsning i et hygiejnisk design. Det viste EDI-anlæg er specialtilpasset for at leve op til de nuværende versioner af Den Europæisk og Amerikansk Farmakopé (USP, Ph. Eur.).
Vores EDI-anlægsserier bygger på et modulært standarddesign med en ydelse op til 18 m3/h.
Vores EDI-serier består af 14 standardmoduler med en ydelse op til 60 m3/h. Hver serie er designet med komponenter af høj kvalitet for maksimal driftsikkerhed og nem vedligeholdelse.
Baseret på standarddesignet tilbyder vi også udvidet funktioner for at øge automatiseringen og sikkerheden i driften. Kontakt os for mere information om de udvidet funktioner.
PVC-rørsystem inklusive manuel 3-vejs ventil til kvalitetsskyl eller cirkulation.
Signet ledningsevnemåler sikrer stabil vandkvalitet.
Mulighed for med eller uden PLC styring.
Manometre og flowmålere sikrer nem overvågning af driften.
Ramme i rustfrit stål AISI 304 sikrer en robust konstruktion
Ved at vælge PLC styring til dit EDI-anlæg kan du overvåge din komplette vandbehandlingsløsning og ikke kun EDI-anlægget.
PLC-styringen er installeret i et kontrolskab og brugergrænsefladen betjenes via en stor touchskærm. Alarmer og advarsler kan indstilles til aktivering, når ledningsevne og flow afviger fra deres setpunkter. Softwaren er programmeret af SILHORKOs egne programmører, hvilket giver dig fleksibel software designet til din drift.
EDI-anlægget er konstrueret efter designprincipperne for vores standardanlæg, men tilpasset til dine specifikke behov. Næsten alle parametre og komponenter kan varieres og kombineres.
Med et specialtilpasset EDI-anlæg kan der opnås en ydelse på op til 60 m3/h.
EDI-anlæg med rørsystem i PP er korrosions- og temperaturbestandigt. Rørerne er IR-svejset og udmærker sig ved høj slagstyrke og resistens overfor termisk deformation.
EDI-anlægget kan leveres med en special styring og måleudstyr.
Cellens opbygning
Et typisk EDI-anlæg består af en eller flere celler. En celle består af en række rektangulære kamre, der er afgrænset af halvgennemtrængelige membraner. Hver celle omsluttes af en katode og anode, og ved hjælp af en ekstern strømkilde skabes et tværgående jævnstrømsfelt. Hvert kammer er forsynet med tilgang for forbehandlet vand og afgang for enten produktvand (totalafsaltet vand) eller koncentrat.
Animationen viser en celle med 5 kamre - 3 koncentratkamre (reject) og 2 produktkamre – som er adskilte af en række membraner. De røde membraner er kationselektive membraner, og de blå er anionselektive membraner.
Det forbehandlede vand ledes samtidigt ind i produktkamrene og koncentratkamrene, som for begge typers vedkommende er fyldte med mixed-bed ionbyttere. I produktkamrene ionbyttes både kationer og anioner. De negativt ladede anioner (fx Cl-) tiltrækkes af anoden (+) og frastødes af katoden (-).
Anionerne passerer igennem den anionselektive membran og ind i det tilstødende koncentratkammer, hvor de blokeres af den kationselektive membran på modsatte side af kammeret. De positivt ladede kationer (fx Na+) bevæger sig den modsatte vej. På den måde fanges de uønskede ioner og ledes bort i koncentratkamrenes vandstrømme.
Jævnstrømsenergien ved henholdsvis katoden og anoden spalter vandet i H+ og OH-, hvilket kontinuerligt holder ionbyttermassen opregenereret. Det er netop denne egenskab, der har givet EDI-anlægget betegnelsen: Et elektrisk regenereret mixed-bed.
I koncentratkamrene opretholdes elektrisk neutralitet. Transporterede ioner fra de to retninger neutraliserer hinandens ladninger.
Nederst i produktkamrene er vandet nu totalafsaltet og vandstrømmen betegnes typisk som ”produktet”.
Ved at reducere CO2 indholdet i vandet, inden det viderebehandles i EDI-anlægget, forbedres driften af EDI’en betydeligt. Derudover holdes inholdet af kiselsyre lavt. Reduktion af CO2 kan foretages med en membranafgasser uden brug af kemikalier.
En komplet vandbehandlingsløsning monteret på én ramme, fabriksbygget og med alle interne rør- og elforbindelser. Løsningen kan tilpasses dit specifikke behov for forbehandling og EDI.